петък, 17 януари 2020 г.

Защо е важно да ядем мандарини през зимата?

Защо е важно да ядем мандарини през зимата?
Мандарините са любимо зимно лакомство. Именно този вкус всички свързваме с Нова година. Много рядко обаче може да чуем за техните ползи. В крайна сметка това не е само вкусен плод. 


Максимумът, който знаем за тях е, че мандарините съдържат голямо количество витамин С, като другите цитрусови плодове. Ползите им обаче не свършват дотук.
  • Оказва се, че мандарините имат силен антимикробен ефект.
  • Те са помощник при лечението на астма, бронхит за трахеит
  • Ефективни са при борба с гъбичките, когато се приемат перорално. Освен всичко останало, има и интересна рецепта - да втривате сок от мандарина в ноктите, засегнати от гъбичките
  • Мандарини - най-добрият естествен антибиотик
  • Съдържат витамини D, K. B1.
Разбира се, има противопоказания за употребата на този плод в големи количества. Мандарините трябва да се избягват при повишена киселинност на стомаха, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника, с остър нефрит. Те могат да раздразнят бъбреците и стомашната лигавица.


Обобщавайки горното, мандарините са наистина полезни, защото оказват пагубно влияние върху различни паразити, убиват гъбичките, насищат организма ни с различни витамини. Те също са естествен антибиотик. Напълно достатъчно е да консумирате 2 мандарина на ден, за да заредите тялото си с полезни вещества./ zdrave.to
*  3 лесни начина да спрете колата, ако спирачките откажат на пътя
 

Новините от днес и със задна дата