вторник, 21 януари 2020 г.

Николай, открит с въже на шията, бил талантлив изобретател, но и скандалджия


32-годишният Николай Пилев, електротехник в известно шивашко предприятие в Гоце Делчев, за който бе съобщено, че се е самоубил, е бил открит увиснал с въже на шията си, на тавана на предприятието, съобщава "Монитор".
От известно време той е живеел със съпругата си Джесика, която е от гърменското село Дъбница, на квартира в Гоце Делчев. Нямали деца. Иван Чилев, прокурор в Гоце Делчев каза пред журналисти, че младият мъж е влязъл вчера около 13.05 часа в предприятието и е открит обесен днес сутринта. Трагичният инцидент се разследва, но според колеги и познати на младия мъж той е злоупотребявал с алкохол и наркотици и в последно време често е бил в неадекватно състояние. Мъжът е от близкото до Гоце Делчев село Господинци. Името на Николай Пилев нашумя през май миналата година, когато гръмна скандал за нападнат от него екип на Спешна помощ.
Тогава след консултации с психиатър Николай бе настанен за лечение в специализирано отделение в Благоевград. От друга страна пък Николай Пилев е бил изключително умен младеж, но както казват познатите му, не умеел рационално да използва ума си. През декември 2018 година той и негов приятел изработили уникален проект за рециклиране на пластмаса, който бе отличен на първо място на престижен семинар, организиран от германско-българска индустриална камера.
В конкуренция с младежи от цялата страна десетчленно жури оцени високо техния проект, а победителят Пилев получи покана през 2019 г. да презентира проекта си в Берлин. Собственикът на най-голямото шивашко предприятие в региона, г-н Бертрам Ролман обеща тогава да реализира пръв в България енергийния проект на Николай Пилев.

Новините от днес и със задна дата