неделя, 26 януари 2020 г.

Полицай и годеницата му извършиха едно от най-грозните престъпления в историята на Ню Йорк


Полицаят от Ню Йорк Майкъл Валва и годеницата му Анджела Полина бяха обвинени за убийството на 8-годишния му син Томас, оставен от тях да замръзне до смърт през нощта в гараж при температура от минус 7 градуса в Лонг Айлънд, съобщи "Ню Йорк Таймс".
Починалият Томас бил аутист. Едва 24 градуса била телесната температура на момчето, когато било закарано в болницата, съобщиха от полицията. Прокурорът на окръг Съфок Тимоти Сини заяви, че това хладнокръвно убийство е "едно от най-грозните престъпления, които съм виждал".
"Извратеността на обвиняемите е шокираща - те предизвикали смъртта на това малко момче и го гледали как умира", каза още прокурорът. Другите 5 деца на двойката - 3 момичета на жената и 2 момчета на полицая, са отведени в дом за деца, лишени от родителска грижа. Двамата задържани заявили пред полицията, че малкият Томас бил паднал на алеята и изпаднал в безсъзнание, докато чакал училищния автобус.
При пристигането на полицаите бащата опитвал да направи изкуствено дишане на момчето. Версията му обаче била веднага отхвърлена от патолога, който установил категорично, че 8-годишният аутист е починал от хипотермия, и обявил, че става дума за убийство.

"Томас Валва е оставен през нощта при вледеняваща температура в неотопляемия гараж при -7 градусов студ отвън", заяви Джералдин Харт от полицията в окръг Съфок. "Установихме, че Томас изобщо не е бил на алеята тази сутрин, а контузиите по главата и лицето му не пасват на версията на бащата", добави тя.

Новините от днес и със задна дата