събота, 19 октомври 2019 г.

Проговори жената, стояла 6 часа в скенер: Раменете ми посиняха

Рентгеновата лаборантка: "Забравила съм, какво толкова".

Лекари забравиха възрастна жена в скенер за 6 часа. Случаят е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на часове. Близките на възрастната жена дори са започнали да я издирват, съобщава Нова тв.

"Лекарката ми заяви, че за 10-15 минути ще мине процедурата, но никой не се появи. Стоях, не можех да се надигна, ръцете ми изтръпнаха. Раменете ми посиняха. Не можех да мръдна. Чух токчета и видях, че светва лампа и започнах да викам, след което служител ме откри.

Това е най-красивата снимка на дивата природа за 2019 г.

Снимка на мармот и лисица стана абсолютен хит.

Ако това бе китайска приказка, то тя можеше да се казва тибетската лисица и изплашеният мармот, но на снимката е запечатан сюжет от реалния живот.

 Пълният спектър на емоциите на изплашеното зверче е отразен в една снимка, и всичко това благодарение на огромното търпение.

За да направи този кадър, фотографът е седял часове наред в засада, но като резултат е получил награда за най-хубавата снимка на дивата природа за 2019 година.

Спецпрокуратурата и ГДБОП с акция в Несебър


Спецпрокуратурата и ГДБОП провеждат акция в Несебър. Претърсват са домовете и офисите на хора, свързани с местната власт. Акцията е стартиралата в 7,30 часа. Масовите претърсвания, обиски и започнали арести са за респект на търговците на гласове, съобщава Флагманбг.
През изтеклата седмица цената на един цигански глас е стигнала 300 лева. Става въпрос за тартори в селата Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца. Дали това е истина ще се изясни, но има подадени сигнали в МВР.

Новините от днес и със задна дата