неделя, 15 декември 2019 г.

Тервел Пулев не даде никакъв шанс на американеца, грабна Интернационалната титла в полутежка категория на WBA / Видео

Резултат с изображение за тервел пулев американеца
Снимка/Гонг.бг

Тервел Пулев грабна Интернационалната титла в полутежка категория на WBA.
Българинът победи американеца Дешон Уебстър след единодушно съдийско решение на галата в зала "Колодрума" в Пловдив.

Така родният боксьор продължи стопроцентовата си серия и вече има 15 победи от 15 мача. Той също така влезе челните 10 на ранглистата в полутежка категория.
Дешон Уебстър определено бе най-сериозният противник, който Тервел среща в кариерата си. Показателен бе фактът, че за първи път по-малкият брат на Кубрат бе принуден да играе 12-рундов мач.
Все пак победата му бе убедителна, а българинът не остави съмнение кой е по-добрият боксьор на ринга. Американецът очевидно отстъпваше като техника от Пулев, но пък умело изчакваше своите моменти, в които опитваше доста мощни атаки.
Мачът започна равностойно, като Тервел контролираше събитията на ринга, но не успяваше да нанесе сериозни удари в първите два рунда.
В третия обаче родният боксьор имаше сериозно надмощие. Той нанесе няколко страхотни удара в главата и тялото на Уебстър, който непрестанно търсеше клинчове.
Американецът също така влизаше с главата напред, нямайки друг начин да се защитава от атаките на Тервел.
Следващите няколко рунда не се различаваха от началните. Уебстър чакаше на контраатака, а Пулев се биеше доста добре.
Той пласира няколко много сериозни удара, най-тежкият от които в края на шестия рунд. Тервел нанесе десен прав в брадичката на американеца, който сериозно се разклати, а колената му омекнаха.

Той обаче се задържа на краката си, а гонгът го спаси от по-сериозни последствия.
Екипът на Дешон Уебстър трябваше да спира сериозното кръвотечение от носа му, а в седмия рунд Тервел затвърди надмощието си и тотално смаза съперника, без обаче да го свали на земята.
Последните 4 рунди бяха изиграни много умно от Тервел. Той продължаваше да контролира събитията на ринга, а Дешон Уебстър очевидно вече бе изморен и трудно можеше да противнодействия.
Пулев не се полакоми да търси нокаут, а дочака финалният гон, за да чуе очакваното от всички от единодушно решение на съдиите в негова полза.
Така той зарадва пловдивската публика, грабвайки Интернационалния пояс на WBA.

Новините от днес и със задна дата