понеделник, 23 декември 2019 г.

Откриха продукт, който изненадващо намалява риска от преждевременна смърт

Откриха продукт, който изненадващо намалява риска от преждевременна смърт
Ново изследване на учени от Средиземноморския неврологичен институт в град Поцили, Италия, откриха изненадващ продукт, който намалява риска от преждевременна смърт. 

Употребата на този зеленчук намалява общия риск от преждевременна смърт с 23%, категорични са експерти.

В проучването участие са взели над 22 000 добрволци. Те били щателно следени от учените в продължение на 8 години.

Тези от тях, които редовно консумирали люти чушки (четири пъти седмично и повече), 40 процента по-рядко умирали от сърдечен пристъп.
Рискът от мозъчен инсулт бил снижен дори повече. При това защитният ефект на лютите чушки не зависел от вида на храната, която консумирали участниците в проучването.

Учените планират да продължат изследванията си, за да определят биохичмичните механизми, чрез които действат червените люти чушки и сродните им култури, съдържащи капсацин. Това е алкалоид, притежаващ лют вкус.

Известно е, че това вещество е свързано с гибелта на злокачествените клетки, въздействащи на митохондрията на клетките./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата