вторник, 24 декември 2019 г.

Полицаи и прокурори с багери влязоха в завод "Стомана"


С багери и тежка техника полиция и прокурори са влезли около 17 часа в пернишкия завод "Стомана", съобщи Нова телевизия.

На място бяха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Според местни магистрати специализираната операция е по сигнал за кражби и източване на вода от водопровода, който минава през завода.
Екипите на полицията трябва да осигурят достъп до тръба, част от която минава през територията на завод "Стомана", и да се провери дали има опити за отклоняване и незаконно източване на вода. На място е пристигнал и кметът на Перник Станислав Владимиров.
Тя започна малко, след като министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината. В хода на разговора премиерът бе информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района.
От пресслужбата на кабинета съобщиха след разговора, че още днес започва обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 литра в секунда.
Междувременно е преустановено бе водоподаването в пернишкия квартал "Проучване" и на улица "Рашо Димитров" заради влошено качество на водата, съобщиха от местната РЗИ.
В три от общо взетите пет проби са установени несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли, а в две от пробите наличие на сулфит редуциращи клостридии. На населението ще бъде осигурена вода с цистерни. В момента се извършват ремонтни дейности от страна на ВиК-Перник.
Във всички останали райони на град Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели и годна за питейно-битови цели.

Новините от днес и със задна дата