неделя, 1 декември 2019 г.

Стана ясна причината за смъртта на младия Христо


Съжалявам, че ти казах всички тези гадни думи! Ти знаеше, че те обичам. Завинаги в сърцето, почивай в мир! Това е написала преди 3 часа на стената си във Фейсбук Добринка Йорданова. 19-годишната девойка всъщност е приятелката на намерения днес мъртъв край река Росенска 23-годишен младеж. И двамата са от созополското село Росен, съобщава "Флагман".Момчето е посегнало на живота си след скандал, който се е разразил между тях в присъствието на компания от приятели. Те били в заведение в с. Росен, където в петък вечерта празнували завръщането му от гурбет и изпили солидно количество алкохол.

Известно е, че родителите на Христо Асенов работели в Чехия и той бил за известно време при тях. Какви точно думи е казала Добринка не става ясно, но от свидетелските показания на присъствали в заведението истината излиза крайно неприятна за влюбеното момче.

То напуснало заведението, но не се отправило към дома си, а към реката. По оставените следи наоколо криминалистите правят извод, че преди да се предаде в ръцете на смъртта Христо е правел опити да оцелее. Затънал е в тресавището и така е издъхнал в ужасни мъки. 23-годишният Христо Асенов е описван като изключително добър, отзивчив човек, склонен до помогне на всеки в нужда.

Той е завършил Професионалната гимназия по автотранспорт в Бургас. Бил е студент в Бургаския свободен университет. Младежът се е увличал и по смесените бойни изкуства. Тялото му бе открито след като два дни близките му са обикаляли района, за да го открият. Ето и целия пост на Добринка, наситен с емотикони, които не могат да върнат нараненото момче:

Новините от днес и със задна дата