петък, 27 декември 2019 г.

Световноизвестен оперен певец стана длъжник на непознати в България


Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознати в България. 87-годишният Борис Рубашкин е осъден да плати над 150 000 лева на жена, която не познава заради запис на заповед, съобщи bTV.

87-годишният творец е почетен жител на Залцбург, награждаван е многократно от президентите на Австрия и България. Той е роден в София в семейството на донския казак Семьон Чернорубашкин и Теодора Лилова. През 1962 година, след като изтича студентската му виза в Чехия, Борис Рубашкин емигрира в Австрия. Пет години по-късно печели конкурс за работа в операта в Залцбург.
През 2017 г. Борис Рубашкин пристига в София и продава наследствено жилище в квартал "Красно село". Семейство от Благоевград купува апартамента за 140 000 евро, а година по-късно научават, че с имота има проблем.
"Бяхме изненадани от депозирана срещу нас искова молба от непознато за нас лице - Диана Л. Димитрова, която твърди, че г-н Чернорубашкин не се е подписвал на нашата сделка за продажбата на имота и че в графата продавач не стои неговият подпис, а подписът на някое друго лице", обясни Екатерина Васева, собственик на апартамента.
Така се иска сделката да се обяви за нищожна, а жилището да се продаде, за да покрие дълговете на Рубашкин към Димитрова.
"Никога не съм чувал за нея, не съм я виждал и не я познавам. Това е първоначалната сума - 110 хиляди, която стигна до 150 и не знам колко", каза Рубашкин.
"Нямам представа какви са мотивите на тази госпожа, която очевидно не го познава. И в показанията до прокуратурата и полицията е потвърдила, че не го познава - по какъв начин се е снабдила с този документ", допълни Екатерина Васева.
Пред разследващите кредиторката на певеца обяснила, че е намерила запис на заповед сред вещите на своя съпруг. Диана Димитрова не коментира, но това направи един от адвокатите ѝ.
"Не знам какво се е случило в миналото. На мен ми е даден един документ, аз съм използвал този документ в съда. Появи се един адвокат, той получи документите от името на Рубашкин и не възрази", съобщи Веселин Видолов, адвокат на Диана Димитрова.
Рубашкин обаче няма представа кой е адвокатът, който се е явил да го представлява.
"В момента, в който се получи твърдение, че документът бил неистински, ние сме спрели незабавно изпълнителното дело до установяване на това, което се е случило", каза още Видолов.
Адвокатите и на Димитрова и на Рубашкин сигнализират прокуратурата.
"Очаквам на моята възраст да се сложи край на това дело. Не съм измамил никого през живота си", категоричен е оперният певец.
По случая се водят серия съдебни дела.

Новините от днес и със задна дата