понеделник, 9 декември 2019 г.

Обрат: Работи се по мач Джошуа - Пулев на най-модерния стадион в света

 
Кубрат Пулев почти сигурно е следващият съперник на световния шампион Антъни Джошуа, след като агентът на британеца - Еди Хърн, призна за разговори по такъв предстоящ мач.
Има и идея за дата и място, като в този бой Ей Джей ще заложи поясите на шампион в три версии - WBA, IBF и WBO, които Кобрата може да му отнеме.

Българинът е претендент номер едно на версия IBF.
Избран е най-модерният стадион в света, открит в началото на тази година - този на английския футболен Тотнъм в Северен Лондон. Арената е за 60 000 зрители и е произведение на изкуството, наричан често "най-красивият стадион в света".
Датата ще е между 9 и 30 май 2020 г., като това оставя точно три съботни възможности - 16-и, 23-и или 30-и от този месец. На 9 май Тотнъм играе последния си домакински мач във Висшата лига и след това теренът е свободен до края на месеца.
Други трактовки - например на в. "Сън", сочат и края на март като възможност за двубоя.
"Идеално, аз съм готов за такъв мач - коментира Пулев в студиото на НОВА. - Имам време да се подготвя и до март."
Самият Джошуа призна за разговорите, като декларира доверие в Хърн, че следващият му мач ще е договорен и ясен преди 31 януари 2020 г.
Другият вариант е Олександър Усик, но украинецът вероятно ще трябва да почака.
Засега няма шанс за мач Джошуа - Дионте Уайлдър или Тайсън Фюри, който може да бъде възможен в последния месец на 2020 г.
Пулев вече имаше един мач за световната титла във версия IBF срещу Владимир Кличко през 2014 г., но го загуби.
Имаше и възможност да се изправи срещу Джошуа на огромния стадион в Кардиф, но травма в тренировъчния процес го извади от големия мач.
Сега се задава шанс №3 за глобално популярен мач на Пулев и още преди идното лято Кобрата вероятно ще се качи на най-високата сцена./corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата