Резултат с изображение за задръстени магистрали
Стотици хиляди пътуващи ще залеят магистралите довечера в традиционния керван от празнуващи Коледа. Очаква се те да се придвижат до местата за посрещане на Коледа в две вълни. Първата е днес, а втората - в понеделник.

Заради очаквания натоварен трафик мерките по пътищата са засилени. Повече от 3600 патрулни екипа са разположени на територията на цялата страна. Служителите на МВР ще следят за нарушения на пътя, а допълнителни екипи на ДАИ ще затегнат контрола около жп и автогари, за да не допуснат нерегламентирани превози.

Катаджиите пък ще проверяват с акцент върху агресивно шофиране, несъoбразенa скорост, употреба на алкохол и наркотици. Ще дебнат за неправоспособни водачи и дали автомобилите са подготвени за зимата.

"Цивилни автомобили ще следят за трафика. При нужда ще се подават нарушителите на пътна полиция, които ще взимат отношение на място. Ако това няма как да се случи в момента, ще ги привикваме в поделенията на пътна полиция", обяснява Дамян Владинов от Пътна полиция.

За да се облекчи трафикът, днес от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили, а в събота от 8 до 11 сутринта. Гранична полиция препоръчва освен "Кулата" да ползват и останалите пунктове - "Илинден", "Маказа" и "Петко Войвода".