понеделник, 16 декември 2019 г.

Необятната китайска култура ще гостува в Бургас


* Театър, музика и изкуството на променящото се лице ще зарадват бургазлии по повод Китайската нова година и празника на фенерите "Юенсяо дзие"


Седмица, посветена на екзотичната и необятна китайска култура, ще се проведе в Бургас в началото на новата 2020 година. В нея бургазлии и гости на морския град ще могат отново да се докоснат отблизо до непознатото и далечно изкуство на Изтока. Това стана ясно днес на среща на представители на Китайски културен център - София с кмета Димитър Николов и със заместник-кмета по "Култура, туризъм и спорт" - Диана Саватева.

Директорът на Китайския културен център в София - Ту Сюесон, сподели, че Китайската нова година /26.01.2020/ и празникът на фенерите "Юенсяо дзие" /08.02.2020/ са много важни традиционни събития за китайския народ, които са на близки дати и затова могат да се отбележат в Бургас с поредица от културни инициативи, които да зарадват жителите и гостите на морския град.

Гостите предложиха в програмата да бъдат включени интересни театрални представления, концерт, танци, фокуси, изкуството на променящото се лице и изложба, представени от талантливите творци от Арт трупата на Нинбо.

През настоящата година Китайският културен център в София, съвместно с Община Бургас, проведоха през февруари и април поредица от събития, отбелязвайки най-големите китайски празници - Нова година, "Юенсяо дзие" и Деня на китайската култура /01.05/. Проявите предизвикаха голям интерес от страна на бургазлии, с което и бе поставено началото на едно ползотворно партньорство, обогатяващо културния календар на Бургас.

Новините от днес и със задна дата