събота, 14 декември 2019 г.

ВИДЕО показва колко души охраняват Путин до тоалетната в Париж, а за преговорите в залата влязъл с въоръжена охрана

 
„На срещата на върха за Украйна, състояла се в понеделник в Елисейския дворец в Париж, шефът на Кремъл Владимир Путин очевидно не се е чувствал в пълна безопасност“, пише германският таблоид „Билд“, цитиран от dnes.bg.

 „Първоначално, както се вижда от видеозапис, той отива в тоалетната, съпроводен от шестима мъже. След това Путин се появява в залата за преговори заедно с въоръжен телохранител с богатирско телосложение.

За преговорите с президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на Германия Ангела Меркел и украинския президент Володимир Зеленски той го акредитира като член на делегацията“, твърди изданието.

„Бивш шеф на една от германските разузнавателни служби каза пред „Билд“: Това е възмутително, Путин днес си позволява всичко. Това се случва, когато му разрешават всичко“.
„Наличието на въоръжен човек в залата по време на такива преговори е „открита провокация и заплаха.

„Представете си, че така постъпи всяка делегация – тогава при тях в залата за преговори ще има една малка армия!“. По думите на бившия шеф на спецслужба Путин съзнателно нарушава границите, пише германското издание.

Новините от днес и със задна дата