понеделник, 16 декември 2019 г.

Обсъдиха възможностите за сътрудничество между Бургас и Александруполис

 
Бургас и Александруполис ще засилят сътрудничеството си в сферата на туризма, стана ясно на среща между представители на Община Бургас и гръцката област Източна Македония и Тракия.


Двата града развиват своите приятелски отношения години наред поради сходството си като пристанищни центрове, природно и културно наследство. Към момента интересът е съсредоточен към развитието на общ туристически продукт заради близостта на двете дестинации.

Зам.-кметът на Община Бургас по култура, туризъм и спорт Диана Саватева подчерта желанието за установяване на трайни контакти и предприемане на реални действия от двете страни в тази посока.

Тя предложи в двата града да се провеждат Дни на културата на Бургас и Александруполис, както и организиране на общи информационни турове за журналисти и туроператори от България и Гърция. Чрез тях ще започне популяризирането на двете дестинации както на местно, така и на международно ниво.

Идеята беше приета от зам.-областния управител на гръцкия регион Източна Македония и Тракия Атанасиос Цонис, който пожела в началото на следващата година в Бургас да се проведе среща с туристическия бранш.

Новините от днес и със задна дата