петък, 13 декември 2019 г.

Отиде си един от най-големите български банкери

 
На 63 г. е починал Димитър Димитров, съобщиха негови близки. Той е с многогодишен опит в банковата индустрия в България, заемал е множество ръководни позиции във водещи банкови институции, припомня "Банкер".

"Оредяват редиците стройни, отиват си много достойни!"
Това беше първият коментар на друга легендарна личност от банковите среди - Олег Недялков. Той заедно с Димитър Димитров бяха сред учредителите на Обединена българска банка малко след 1989 г.

От 1993 г. до 1995 г. Димитър Димитров беше изпълнителен директор на ОББ.
"Знаково име в гилдията. Митко беше един от първите борци за модернизация на банковата система на България", каза още Недялков.

Димитров, най-високият български банкер носеше у себе си не само достолепието на големите хора, но и философския размисъл на безупречния професионалист. Той работеше много, а говореше малко, отбелязва "Банкер".

Димитров започва кариерата си в Националния статистически институт. От 1982 г. - 1987 г. е началник отдел и главен експерт в Българска народна банка, а от 1987 г. до 1993 г. работи в Строителна Банка АД, където последователно заема длъжностите директор на отдел, вицепрезидент и президент.

Новините от днес и със задна дата