вторник, 24 декември 2019 г.

Блъснатото от 2 коли дете е бебето, заключено от майка си в кола при 33°


4-годишното момченце, което вчера бе блъснато последователно от две коли в Русе, е порасналото вече бебе, което през август 2016 година бе заключено от майка си повече от половин час в кола при 33-градусова жега и се наложи полицията да разбива автомобила.

Тогава институциите оставиха 8-месечното бебе временно в комплекса за социални услуги и след това го върнаха на майката - д-р Таня Попова от Две могили.

Вчера общопрактикуващата лекарка, която има четири деца - въпросното момченце, 5-годишно момиченце и две по-големи деца, които са избрали да живеят с баща си, била с двете малки деца в Русе.

 На ул. "Борисова" 4-годишният ѝ син се изтръгнал от ръката ѝ и изскочил на платното. Там детето е било ударено първо от лек автомобил "Пежо", шофиран от мъж на 62 години, а след това и от автомобил "Хюндай", управляван от водач на 49 години.

Момчето е транспортирано в университетската болница "Канев". То е настанено в реанимацията, заради множеството наранявания, счупен таз и ръка. Състоянието му обаче е стабилизирано и в момента няма опасност за живота му.

"Засега е извън опасност и ще бъде приведено в ортопедия за по-нататъшно лечение на счупванията", обясни детският хирург Д-р Танжу Панджар, цитиран от БНТ.
На място са изпратени два екипа на полицията. Двамата водачи са изпробвани за алкохол, пробите им са с отрицателни.

Новините от днес и със задна дата