понеделник, 30 декември 2019 г.

Родители платиха 170 лева за еднодневен престой на бебето им в болница


Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден. Случаят е от Ловеч, а семейството твърди, че детето им не е получило каквото и да е лечение, съобщава Нова тв.

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа Силвия Монова, майка на 10-месечното бебе.
Тя допълни, че след това тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му поставили диагноза "остър ларингит". А на следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът ѝ трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът ѝ твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.
"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоят", обясни д-р Добринка Стойчева.
Тя допълни, че на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница, била 500 лева. Родителите пък са категорични, че ще си търсят правата.

Новините от днес и със задна дата