понеделник, 25 ноември 2019 г.

Италиански професор представи у нас нова методика срещу рак и други тежки заболявания

Създателят на иновативен метод за лечение с полиатомарен кислород пристигна в България, за да представи ефекта на терапията. Проф. д-р Джовани Барко от Пиза (Италия), който има 12 медицински специалности, гостува в нашата страна по покана на Малтийския орден.
Официалната презентация на метода беше в Пресклуба на БТА. Освен представители на медиите на събитоето присъстваха и всички заинтересовани от метода на италианския лекар.
Проф. Барко е разработил и вече 17 години прилага лечението с полиатомарен кислород в Istituto Internazionale Barco.


OPL (Ossigeno Poliatomico in soluzione Liquida) от италиански е съкращение на "кислородна полиатомарна течност", която се състои основно от свръхоксидиращ парамагнитен анион на кислорода (О2ˉ). Самата течност се генерира със специално създадени медицински прибори. Фармакологичното действие на течността е да регулира клетъчното окисление, да възстановява хомеостазата и да модулира митохондриалните пътища, произвеждащи клетъчната енергия АТФ.

Благодарение на своя 17-годишен клиничен опит проф. Барко и неговият екип са доказали, че методът влияе на онкологични заболявания, множествена склероза, ревматоиден артрит и други ревматични болести, емфизем, болест на Паркинсон, остеопороза, амилоидоза, астма, инсулинова резистентност, епилепсия, наследствена миопатия, болест на Рейно, фистули, множествен миелом, вирусни хепатити, карциноми на простатата и на задстомашната жлеза. Отделно подпомага терапиите на още десетки заболявания.

Проф. Барко представи множество примери за хора, преодолели тежки състояния и диагнози - различни видове рак, инсулинова резистентност, лупус, псориазис, сепсис, лечение на рани, болест на Паркинсон, Алцхаймер, множествена склероза и други.

В момента в Италия 8 клиники практикуват неговата терапия, а в Китай скоро този метод ще се въведе в над 200 клиники. Други държави, в които методът вече се използва са Испания, Русия, държави в Латинска Америка.
В България той е по покана на Малтийския орден на рицарите хоспиталиери, а в момента се водят и преговори за въвеждане на терапията и в нашата страна, като до няколко месеца ще бъде съобщено къде това ще може да се практикува.

По време на прилагане на терапията не се наблюдават никакви странични ефекти, обясни проф. Барко. Част от диагнозите, върху които може да се влияе радикално са ревматоиден артрит, ревматични заболявания, емфизем, болест на Паркинсон, остеопороза, амилоидоза, астма, инсулинова резистентност, епилепсия, фистули, карцином на панкреаса и на простатата, множествен миелом, множествена склероза, вирусен хепатит.

А посочените болести, които реагират добре на терапията, са много от видовете рак, включително нехочкинов лимфом и множествен миелом, съдови заболявания като болест на Рейно, възпалителни заболявания на червата и хиатална херния, амилоидоза, сепсис, предизвикан от аеробни и анаеробни бактерии, ретинопатия, лечение на рани. Голямо е също и приложението в дерматологията.

Новините от днес и със задна дата