понеделник, 25 ноември 2019 г.

ОУ “Елин Пелин” прие третото издание на форума “Базар на професиите”


120 училища от цялата община се включиха в третото издание на информационния форум "Базар на професиите". Това е неговото трето издание, като за първи път домакин е ОУ "Елин Пелин".

Стотици педагози, ученици и родители обсъдиха възможностите за обучение и професионална реализация, които предлагат професионалните гимназии и средни училища в Бургас.

Целта на инициативата е да подпомогне учениците от 6-ти и 7-ми клас при избора им на учебно заведение, в което да продължат своето образование.
 Тази година форматът на информационния форум е различен и дава възможност на децата и родителите да имат пряк контакт с представители на училищата, което ги улеснява при избора на специалност.

По време на форума учебните заведения представиха свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в престижни конкурси.

Събитието  бе открито с празнична програма. В нея участваха вокалната група на ОУ "Елин Пелин" - "Медени звънчета" и камерната танцова формация към учебното заведение.
Информационният форум "Базар на професиите" се организира от ЦПЛР и Община Бургас, съвместно с РУО - Бургас, ОУ "Елин Пелин", ОУ "Найден Геров", СУ "Константин Петканов" и СУ "Петко Росен".

Новините от днес и със задна дата