понеделник, 25 ноември 2019 г.

Наръганата с нож жена във влака е стабилизирана

Стабилно е състоянието на 20-годишната жена, която беше намушкана с нож в нощния влак от Пловдив за Варна на 24 ноември.

Инцидентът стана при гара Стара Загора след спор между момичето и 20-годишен мъж. Случаен пътник от влака успял да попречи на нападателя да избяга.

Младата жена вече е в стабилно състояние, без опасност за живота.


Настанена е в Старозагорската болница, като ѝ предстои операция поради две срязани сухожилия. Тя е постъпила в болницата с три прорезни рани с нож - в областта на главата, гърдите и бедрото.
Пострадалото момиче пътувало в един вагон с 20-годишния младеж от Пловдив.

Няколко пъти той влизал в купето и притеснявал момичето. Накрая станал агресивен и девойката извадила нож, за да го сплаши. Момчето го взело и я намушкало няколко пъти с него. Младата жена вика за помощ. Отзовава се случаен пътник във влака, който започва да гони нападателят и го залавя.

Пострадалата жена и нападателят не са се познавали.
Мъжът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Той е настанен в Психиатричната болница в Раднево, тъй като имал психични проблеми.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство, наказанието за което е от 10 до 15 години затвор. Ако обаче се докаже, че е невменяем, няма да бъде привлечен към наказателна отговорност, а ще бъде лекуван принудително.

Новините от днес и със задна дата