неделя, 24 ноември 2019 г.

Мистериозен бизнесмен от Ливан вдига Бевърли хилс в Бургас

Рабия Якуб Дарудж е наел известно проектантско бюро, за да изработи проекта и доклада по Оценката на въздействието върху околната среда.
Модерен комплекс с 20 самостоятелни сгради, 3 детски площадки, волейболно игрище, голям басейн, ресторант и зони за рекреация ще се изгради във вилна зона „Брястите“ в ж.к.“Меден рудник“, съобщава Флагман.бг.

Инвеститор е регистрираната на ул."Фердинандова" 57 - „Бейно инвест къмпани“ ЕООД, собственост на чуждестранния гражданин Рабия Якуб Джарудж.

Роденият в Ливан през 1963 година бизнесмен е мистериозна фигура. Липсва каквато и да е публична информация за неговата дейност. Той участва като съдружник и управител в 13 български фирми.

В тях си партнира с гръцкия предприемач Никол Мавропсис, израелския бизнесмен Боаз Офир, Педро Фаустино Мартинез от Испания и руснак на име Вячеслав Гранкин. Рабия Якуб Дарудж е наел известно проектантско бюро, за да изработи проекта и доклада по Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС). Именно от този документ стават публично известни първите подробности за интересния проект в най-обезлюдената част на ж.к.“Меден рудник“.

„Бейно инвест къмпани“ ООД е закупил терен от 12 дка, който понастоящем е земеделска земя, намираща се на 500 метра от зона "Б" в ж.к.“Медед рудник“ и 220 м. от яз.Мандра. Районът е перспективен, защото оттам ще минава т.нар. Южна дъга на Бургас, която ще извежда трафика от ж.к.Меден рудник към главния път Бургас-Созопол. Очевидно концепцията на проекта е за луксозно строителство на затворен комплекс, защото е предвидено да живеят до 60 души, за които да се грижи 10 души персонал, става ясно от инвестиционното намерение. Гледката, която се открива е много добра – към езерото, комплекса и морето.

Това е една от най-високите точки на ж.к.“Меден рудник“. От години парцелите в този район се оглеждат като добро място за изграждането на бутиков квартал на богатите, който да има модерна концепция и напълно завършен вид, доста по-различен от този, изграден в зона „Д“ на ж.к.Меден рудник, който бургазлии шеговито наричат "Меденрудниквуд". Припомняме, че няколко бургаски богаташи успяха да изградят супермодерните си имения край Селото, но като цяло теренът там е общодостъпен, има както луксозни къщи, така и неугледни срутващи се къщи.

Размерът на инвестицията на Якуб Джарудж не се уточнява, но предвид факта, че става въпрос за строителството на около 8500 кв.м. РЗП на луксозни имоти и близо 9 дка инфраструктура – басейни, зони за рекреация и паркинги със сигурност ще е над 20 млн.евро. Проектът е в напреднала фаза, има изготвен доклад по ОВОС, нищо чудно да се реализира през 2020 година.

Новините от днес и със задна дата