понеделник, 25 ноември 2019 г.

Спасителят на намушканото момиче от влака: Това не е геройство, а човещина

25-годишният Петър Бонев е човекът, който спаси ранената с нож младата жена във влака от Пловдив за Варна. Момичето е с множество прободни рани в болница в Стара Загора, но животът ѝ е вън от опасност. Психиатрична експертиза ще прецени дали нападателят ѝ е съзнавал какво върши в момента на нападението.

Петър Бонев е човека, който е помогнал и за залавянето му. В съботната вечерта изпуснал по-ранния влак за Варна и тръгнал с късния към Стара Загора. Така се озовал в един вагон с 20-годишната Виктория и 19-годишния Пламен. Във влака пътувал  със съпругата и детето си, което било неспокойно и не искало да заспи.


"Това момиче спеше си във вагона. Това момче беше подпряно и я гледаше постоянно. Мислехме, че са двойка", разказва Петър Бонев. Че нещо се случва в купето на Виктория, той разбира от съпругата си, която чува виковете за помощ. След това вижда как момчето ръга с нож младата жена.

"Гледам - това момче легнало върху нея и само я ръга. Аз го бутам един път, той се изправя и посяга към мен, аз дърпам назад", спомня си 25-годишният мъж пред bTV.
Петър търси началника на влака и двамата заедно се връщат в купето. Нападателят се опитва да избяга.

"Бутнах го и той спря, посегна към мен. Аз го ритнах няколко пъти, той изпусна ножа и започна да бяга. По време на движение на влака, който се движеше съвсем бавно, той скочи, аз след него. Съборих го и той каза - добре, викай полиция", разказа още Петър Бонев.
"Изплаших се за момичето и понечих да се върна, а той започна да бяга. Ударих го два пъти, съборих го на земята и го задържах докато не дойдоха полицаите", казва още той.

След намесата на полицията Петър отнесъл на ръце момичето до линейката. "Беше доста пострадала, имаше наранявания в бедрото и по главата".
25-годишният мъж е родом от пазарджишкото село Церово. Мечтае да оправи къщата си там. Иска да има здраво семейство.
"Това да спасиш човек, това не е геройство, това е човещина", казва младият мъж.
Община Стара Загора планира да награди Петър Бонев за достойната му постъпка.

Новините от днес и със задна дата