четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Валери Симеонов: Изкарват ме като звяр, който не разбира болката на майките

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се оправда за острите си изказвания към майките на деца с увреждания с "чепатия си характер". Той още веднъж подчерта, че се е извинил, но и заяви обида от това, че е изкаран като звяр.

"Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива, за да разбере болката на майките", бяха точните думи на Симеонов в интервю за сутрешния блок на bTV.
„Не бих желал да коментирам протеста на майките срещу избирането ми за зам.-председател на Народното събрание. Както всеки гражданин, те имат право да протестират. Важното е, че 3-те законопроекта, които те настояваха да бъдат приети, бяха приети“, посочи той.

Скандалът с изказването за "кресливите майки" стана повод за оставката на Валери Симеонов преди година.
„Извиних се за думите си. Използвам по-остри изрази, може би съм чепат характер. В продължение на година работя върху себе си. Тази разлика с останалите колеги в политиката предизвиква остри реакции. Какво да направя? Такъв съм. Много често обръщам внимание на изразите, които използвам, а не на смисъла“.

Той подчерта, че е наясно с болката на тези майки и с това, което изпитват.
"Животът ми е свързан с хора с увреждания. Знам какво означава това. Имам майка с тежък инсулт, за която се грижа вече седма година... Всичко разбирам и оправдавам, но не мога да приема да има втора фаза за демонизирането ми и изкарването ми като обществен враг. Аз съм платил за грешката си. Помагал съм на много хора с инвалидност. С делата си, които не са известни на обществеността, мога да докажа, че не съм такъв, какъвто ме описват“, добави Валери Симеонов.

По повод избора му за зам.-председател на Народното събрание той посочи, че това е волята на неговите колеги. Той три месеца отказвал предложението за поста.
"Бях определен да бъда зам.-председател на НС. Аз го приемам като отговорност. Нямам нужда от постове. Доказал съм се в своята работа. Постигнал съм успехи в областта на бизнеса и нямам нужда от нови успехи и признание“, каза още той.

По думите му не е вкопчен в тази позиция. Той подчерта, че е помагал на много хора със средства и не му е присъща показността, но демонизирането му го наранява. 

Новините от днес и със задна дата