четвъртък, 14 ноември 2019 г.

Разбиха банда за кражби и грабежи, атакувала обекти в Бургас

Резултат с изображение за полицияПолицията задържа осем души в Бургас при мащабна операция срещу разпространението на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Акцията е насочена и срещу грабежи и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми в бургаския квартал "Победа".

"Проверени са пет различни места в квартала, като са иззети множество вещи, сред които има велосипеди, автомобилни навигации, мобилни телефони, голямо количество хладно оръжие, което е най-вероятно ползвано за заплаха при извършване на грабежите, телескопични палки и битови вещи, чийто произход към момента въобще не може да бъде адекватно обяснено от задържаните лица", съобщи Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР Бургас.

Операцията е проведена от служители на отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР-Бургас, специализирани полицейски сили, Първо РУ и бургаската жандармерия.  Задържаните са около 30-годишни, поясниха от полицията.

"Продължават процесуално-следствените действия. Те ще бъдат задържани за срок от 24 часа, като впоследствие, след като бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат предприети допълнителни действия за удължаване на срока за задържането им", каза още Цветелина Рандева.  Обещанието на новия директор на МВР да засили полицейското присъствие в ромските квартали и да противодейства активно на битовата престъпност очевидно започва да се изпълнява.

Новините от днес и със задна дата