четвъртък, 21 ноември 2019 г.

Музика за ценители ще звучи на камерния концерт „Аз помня този чуден миг“


Резултат с изображение за музикаМилена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано обучение във Виена, дългогодишният хорист на бургаската опера Радостина Крантева и мецосопраното Ирина Доброволская ще поднесат вълнуващ концерт на публиката в Културен център "Морско казино".

Почитателите на стойностната музика в Бургас ще се потопят в атмосферата на руския романс  на 22 ноември /петък/ от 19.00 часа в зала Петя Дубарова.

Камерният концерт "Аз помня този чуден миг" ще предложи вълнуващи музикални произведения на Чайковски, Глинка и Рахманинов в 7 солови и 7 дуетни песни.
Милена Коларова е възпитаник на бургаското музикално училище и на Музикалната академия в София със специалност "пиано".

Именно на нея художникът Георги Баев предоставя стипендията за млад даровит творец за специализирано обучение във Виена, която съпътства Хердеровата награда. Активно участва в музикалния живот на Бургас, не само като корепетитор в Държавна опера Бургас и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", но и като концертиращ пианист. През последните няколко години стипендиантката на Хердеровия институт си сътрудничи със сопраното Радостина Крантева в изяви с камерна и духовна музика.

Също възпитаничка на НУМСИ, Крантева продължава образованието си в София и Франкфурт на Майн със специалности музикална педагогика и музикознание. Дългогодишен артист - хорист е на Бургаската опера, с богат концертен опит из България и Германия като солист с различни камерни програми. Ще споменем само изявите й в Internationales Theater във Франкфурт на Майн, където приема за своя мисия популяризирането на славянската музика.

Преди година към двете бургазлийки се присъединява и Ирина Доброволская (мецосопран). Тя е родена и израснала в Москва. Завършила е първо Московското средно специализирано училище "Гнесини", където е изучавала класическо пеене в класа на заслужилата артистка на Русия и солистка на Болшой театър Ирина Рубцова. Получава квалификация "Артист в музикален театър" в ГИТИС (Държавния институт за театър). Влюбва се в България и в Бургас и остава тук. Пее в хор "Бургас" под ръководството на Светла Стоева, както и в църковния хор към Храм "Св. св. Кирил и Методий".Концертът е с вход свободен.

Новините от днес и със задна дата