четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Изчистване на мазнините от външната страна на бедрата само с 4 упражнения


Резултат с изображение за бричовеМного жени имат склонност да натрупват мазнини във външната част на бедрата и това значително променя фигурата им, което ги кара да губят самочувствието си.

Това не е непоправимо, така че няма място за притеснение.
В днешната тренировка ще ви покажа 4 много творчески упражнения, които работят за стопяването на тези мастни натрупвания по начин, който ще ви изуми.

Както ще забележите, броят на повторенията за всяко от тях е доста висок, като след приключването се преминава веднага към следващото упражнение, без да сменяте страните. Целта е, напълно да изтощите мускула на всеки крак.


След приключване на повторенията и за четирите упражнения, завъртете се на другата ви страна и повторете! Можете да използвате тази тренировка като завършваща след кардио заниманията ви, или самостоятелно, до 5 пъти седмично.

За увеличаване на натоварването, използвайте ластична лента! Поставете я точно над коленете ви, така че да обвие двата ви крака, като в нея трябва да има леко напрежение, а не да бъде отпусната!

Начин за поставяне на ластика
Начин за поставяне на ластика
Топ 4 упражнения за бедрата
Двойно напомпане
Двойно напомпане

Легнете на лявата ви страна, подпирайки главата си с лявата си ръка, а едноименния ви крак е свит в коляно назад! Десният ви крак е изпънат и леко повдигнат над левия, корема ви е стегнат. Вдигнете възможно най-високо десния си крак, без да го свивате, след това го спуснете до начална позиция и отново го вдигнете, но до средата на амплитудата, преди отново да се върнете в долно положение! Това се счита за едно повторение. Не позволявайте на бедрата си да се докосват през цялото време! Изпълнете 30 повторения на крак!

Стрелата

Стрелата

Останете в легнало положение като при горното упражнение, но този път десния крак е свит в коляното и изнесен напред, така че коляното да бъде точно пред пъпа ви, но отново бедрата ви не трябва да се докосват, а ластика трябва да бъде леко изпънат, с което да създава напрежение в мускулите ви! Ходилото ви е изпънато леко в контра шпиц, а корема стегнат. От тази позиция, изпънете крака си по диагонал, възможно най-високо, след което върнете до долна позиция! Изпълнете 20 повторения на крак!

Дъга

Дъга

Отново останете легнали странично, но този път се подпрете на лакътя на дясната ръка, като той е точно под рамото! Изпънете десния си крак напред, успоредно на пода! От тази позиция, опишете дъга назад, докато крака ви не застане отново успоредно на пода, но зад тялото ви, като се стремите най-горната точка на дъгата да бъде максимално висока! След това върнете до начална позиция, за да завършите 1 повторение! Изпълнете 20 повторения на крак!


Горелката
Пещта

Отново останете в позиция от горното упражнение, но с коляно свито към гърдите! Изпънете крака си под около 45 градуса и го изнесете назад, изпълнявайки ритник зад тялото ви, като в крайна задна позиция леко свийте коляното (скорпион кик) и стегнете дупето си! По обратният път се върнете до начална позиция! Изпълнете 20 повторения!/ Източник: Greatist/framar.bg

Новините от днес и със задна дата