събота, 30 ноември 2019 г.

Учени направиха зловеща прогноза за Черно море


Медиите по света съобщават, че в последно време с Черно море се случва нещо много странно. Според тях нивото му постоянно се мени и ту навлиза към брега, ту се отдръпва на повече от сто метра от него. В някои страни се появяват новини, които учудват всички.


Независимо, че морето залива целия бряг, но и изхвърля върху него огромно количество медузи. Експертите твърдят, че причина за това може и да е наближаващ се щурм.

Но пък от друга страна медузите са много чувствителни и реагират на всички изменения, а в случай на приближаване на щурм отплуват максимално далече в морето.

Учените вече доказаха, че медузите реагират на инфразвук, честотата на който е 10 kHz и на измененията, които протичат в електрическите полета. Те започват да отплуват от тези места, където тя е по-ниска.

 Затова и може да бъде направен извод, че в Черно море скоро ще се случи някакво сеизмично събитие и медузите ще отплуват колкото се може по-далече от епицентъра му. Разбира се, поведението на медузите не дава на 100% гаранция, че ще стане земетресение, но нещо подобно вече е наблюдавано в Тайланд през 2015 година.

Тогава на брега бяха изхвърляни множество медузи и след няколко дни стана земетресение и се стигна до осем бала вълнение на морето.

Затова и учените твърдят, че хората трябва да се подготвят за катаклизъм./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата