понеделник, 18 ноември 2019 г.

Майката на починалото дете показа коя е лекарката, отказала да го приеме

Майката на 3-годишния Алекс, който почина миналата седмица, след като родителите му търсиха помощ в три столични болници, показа снимка на педиатърката, която е отказала да приеме момченцето в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

Според почернената Златина Петрова, лекарката се казва д-р Елена Паскалева-Георгиева. Тя е специалист педиатър и детски пулмолог в София с над 35 години опит.  Завършила е Медицинския университет в Пловдив през 1982 г.


"Това е съществото (Елена Георгиева), което отказваше да приеме моето дете, докато го гледаше как умира. Как спите, как се гледате в огледалото!", написа майката в социалната мрежа и призова потребителите да споделят публикацията ѝ.

Тя предизвика десетки гневни реакции, като част от потребителите споделяха, че също са имали проблеми при комуникацията с педиатърката.

3-годишният Алекс почина в четвъртък в спешната болница "Пирогов", след като е било водено от родителите в още две болници - Университетската "Лозенец" и Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев". Според родителите именно забавянето за прием в болница се е оказало фатално за техния син. В писмо до медиите те твърдят, че детето им е имало остра вирусна инфекция, а след това е развило сепсис. Здравният министър Кирил Ананиев вече разпореди проверка и в трите лечебни заведения. Тя ще бъде направена от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Резултатите се очакват в сряда.

Новините от днес и със задна дата