понеделник, 14 октомври 2019 г.

Златната есен продължава с почти летни температури


През първата половина на седмицата температурите ще бъдат с присъщи за началото на септември и дори края на август дневни стойности. Високи ще бъдат и минималните температури. Постепенно понижение ще настъпи през втората и половина.
Днес ще бъде слънчево, с температури от 23 до 28 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток.
Утре минималните температури ще са от 8 до 14 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна. Ще бъде слънчево, а по-значителна облачност ще има над Североизточна България.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, от 8 до 14 градуса. Дневните ще се понижат с 1-2 градуса  и ще бъдат от 21 до 26. Сутрин в котловините и около водните басейни е възможно да се образуват краткотрайни мъгли.
В четвъртък минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а дневните - от 21 до 26 градуса. Ще се появи средна и висока облачност. Почти тихо или със слаб източен вятър.
Без промяна ще остане времето в петък. Слънчево, топло за сезона, с поява на средна  и висока облачност. Минималните температури - без съществена промяна, от 7 до 12, 13 градуса  и следобедни стойности от 21 до 25, 26 градуса.
 В събота и неделя ще бъде слънчево, с кратки утринни мъгли на отделни места в котловините и низините. Минималните температури ще останат високи за втората половина на октомври, от 7 до 12 градуса. Дневните стойности ще бъдат от 20 до 25 градуса. Ще продължи да духа слаб вятър от изток и югоизток.

Новините от днес и със задна дата