вторник, 22 октомври 2019 г.

Шивачка с 14-годишен син е майката, оставила бебето си в поликлиника


38-годишната шивачка от петричкото село Старчево Ана Азова е майката, която изостави новороденото си бебе пред лекарски кабинет в поликлиниката в Петрич. Жената бе задържана вчера, след като три дни полицията издирва родителите на бебето.
Азова живее с родителите си и 14-годишния си син в Старчево. Именно момчето е единственият човек, който видял новороденото. Ана обаче обяснила на сина си, че бебето е на нейна приятелка, която има проблеми, затова трябва да го заведе при социалните.
Майката на 38-годишната жена пък отрича да е знаела, че дъщеря ѝ е бременна.
Същото казват и съседите на семейството, които обясняват, че Ана е пълничка и затова бременността не ѝ личала. Записите от две камери в поликлиниката обаче довели криминалистите до Азова. Майката е била разпитвана няколко часа вчера. Тя обяснила, че е родила в банята, а изоставила детето си не от безпаричие, а от срам. Ана Азова е разведена и има приятел, но тепърва ще се изяснява дали той е баща на новороденото момиченце.
Изоставеното бебе ще бъде настанено в приемно семейство. То е в добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница. Това обясни за bTV Елеонора Сливкова, директор на Дирекция „Социално Подпомагане” в Сандански. Тя благодари на лекарите, които са се грижили за него.
„Сезирахме всички отговорни институции, за да може всеки да свърши онова, което трябва. Най-важното за нас е да имаме идея и визия какво ще стане, когато детето няма да бъде повече в болница. За тази цел сме уведомили екипа по приемна грижа, описвайки профила на детето и нуждите, които има. Колегите ще издирят най-доброто за него приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район”, поясни Сливкова.
По думите ѝ, докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка.

Новините от днес и със задна дата