петък, 27 септември 2019 г.

Бургаската брейк звезда Мари Славова -Queen Mary с квота за Олимпийските игри в Париж'2024

*Харизматичната брейк състезателка  бе единствената българка в Световните  улични игри 2019Бургаската брейк звезда Мари Славова- Queen Mary спечели квота за Олимпийските игри в Париж 2024, където брейкингът ще бъде включен в програмата. Тя постигна този невероятен успех след като участва в Световни Улични Игри 2019 /The World Urban Games/. Състезанието е ново поколение Международни Спортни Игри организирани от GAISF, признат организатор от Световен Олимпийски Комитет. Встъпителното издание на World Urban Games/WUG/ се проведе в Будапеща от 13 до 15 Септември 2019. Шест различни спорта бяха излъчени, включително нетрадиционни и очертаващи се  да бъдат част от Олимпийски събития като 3x3 баскетбол и BMX фрийстайл (и двете част от програмата за Токио 2020) и Брейкинг  (временно включен в програмата за Париж 2024).
Брейкинг състезанието излъчи 16-те топ атлети в света сред мъже и жени. Всеки един от състезателите е спечелил квота да се състезава от предишни събития.
Мари Славова-Queen Mary е била единственият участник от България. Брейк денс звездата се  квалифицира за участие в Будапеща, след като зае 8 място в Нанджинг, Китай през юни тази година. Като дългогодишен състезател и име в сферата на брейка, Мари е била  поканена като гост участник за състезанието в Нанджинг, директно от организаторите на събитието и пътните ми разноски бяха поети от тях. По този начин домакините са си осигурили топ ниво участници на събитието, тъй като тепърва състезанията от професионалната лига започват работа с федерации.
В Будапеща Мари Славова- Queen Mary е заела 6-то място в света, нареждайки се след Япония, Америка, Франция и Украйна, от които първите три са водещи в брейкинг средите.

Новините от днес и със задна дата