четвъртък, 26 септември 2019 г.

Лъжат ви, че европейския съд забранил кръщението на деца

Неделя, 24 Януари, 2016 11:46:37  Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG

На по - грозна лъжа и манипулация от страна на български издания досега не бяхме се натъквали.
Тези от БЛИЦ, ПИК и "Гласове" на Явор Дачков съвсем се профанизираха!

Това е измислица още от 2014 г., на сатиричен италиански вестник Corriere дел Mattino, а те са я пуснали като истина, като цитират друго фалшиво издание - www.ilgiomale.it, което я препечатало преди три дни. Хората четат и коментират тази измислица като действителна.

Ето какво са публикували от БЛИЦ и "Гласове" и още вярвайте на лъжливите Пеевски медии и на Явор Дачков:

Кръщаването на бебета било забранено от Европейския съд по правата на човека, били съобщили от ilgiomale.it. Само дето това издание не е новинарски сайт, а сайт за разпространяване на измислени "новини" или т. нар. "не - новини".

Това, че според решението на съда, от март 2016г. кръщаването на децата щяло да е в разрез с европейските закони и щяло да се приема за престъпление е 100% лъжа, внушена на стотици хиляди българи за което някой трябва да поеме отговорност. Тази не - новина е била публикувана непроверена и в ArticoloTre и ilNord.it, пише италианският журналист Лоренцо Рубостелли.

Като мотивите за скандалното решение, продължават от БЛИЦ и "Гласове", били: "Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Публикуваното от БЛИЦ и "Гласове" е абсолютна лъжа. Още през 2014 г. от изданието www.eunews.it съобщиха, че разпространената "новина", уж подписана от кореспондента на Ватикана във вестник Libero е на сатиричното издание Corriere дел Mattino и е публикувана срещу Великден, за да компрометира папата. От Eunews.it, което представлява сериозно издание за новини от Европа и европейски институции потвърдиха, че това е несъществуващо решение на Европейския съд по правата на човека. От вестник Libero, който е отпечатал фалшивата новина, също разпространиха възмущението си от хората, които стоят в центъра на тази измама, целяща да внуши на обикновените хора страхове, които нямат нищо общо с истината. Журналисти от изданието Il Disinformatico са написали също опровержение на "новината", която от сатиричното издание е препечатана в новинарски. Измислен е също така и случаят с италианката спечелила дело в Европейския съд, което да е свързано с фалшивата "не - новина". Измислен е и Филипо Соломеа, кореспондент от Брюксел, който уж предал новината за спечелилата делото жена, чийто съпруг кръстил детето им без нейно разрешение. Символично е използвано библейското име Соломон или това на еврейската принцеса Соломеа. Името на споменатия адвокат на жената, също е с библейско име, Giovanni Battista, което преведено на български означава Йоан Кръстител, 
"battesimo" преведено от италиански на български означава кръщене.

Целта на мултиплицирането на тази безпрецедентна лъжа в България към днешна дата, в определено русофилски сайтове, придобива характер
на хибридната война водена от Москва.

Новините от днес и със задна дата