четвъртък, 26 септември 2019 г.

Докога едни националисти ще бъдат приемани, други отхвърлени, а не всички изхвърлени!?

Неделя, 2 Ноември, 2014 18:10:42  Автор - Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG
Снимка - БГНЕС
Патриотичният фронт би следвало априори да е изключен като съюзник в бъдещото правителство на България, според г-н Дол, което е правилно, макар, че на белгийското правителство конституирано не без подкрепата на националисти никой не му прави забележка.

Много ми е интересно защо председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол смята, че Движението за права и свободи, което всъщност е най - големия нарушител на права и свободи не е националистическо, когато е носител на всички белези на такова. И нещо повече, това е движение поощрител на българския национализъм.

За да се излекува българската политическа система от национализма трябва да се започне от неутрализиране на явленията генериращи национализъм. На правата и свободите на българските турци е посегнала Българската комунистическа партия, а не българския народ, който не е бил попитан дали е съгласен с "Възродителния процес" и промяната на имената българските турци. Както не е попитан дали да има комунистически лагери на смъртта като тези в Ловеч и други места в България.

Питам г-н Дол защо в демократична България, която е ратифицирала всички необходими документи свързани с правата на малцинствата и в която българските турци имат всички права и свободи трябва да съществува етническо Движение за права и свободи? Което не само генерира национализъм, но създаде и понятието политическа корупция.

Неотдавна бе създадена и узаконена още една етническа партия, напълно в противоречие на българската конституция. И тя се отзова в парламента. От това не се ли впечатлява г-н Дол!? Иска ми се, най - после г-н Дол да изпрати послание като - "Българи престанете да произвеждате национализъм", а не да подсказва коя националистическа партия има място в правителството или в парламентарна коалиция и коя не.
Защото нито една от тях няма място там!
Политическият вакум в България не може да бъде запълван постоянно с продажен национализъм, полезен единствено за сплотяване редиците на ДПС.
Всеки, който е поискал да обладае националистите, ги е имал. И тяхната цел е някой да ги има!
Даже твърдят, че ако никой не ги поиска това е безотговорно.

Новините от днес и със задна дата