понеделник, 23 септември 2019 г.

Световните Първенства И Бразилия - Какво Можем Да Видим На Модиал 2018?

1 Юли, 2018 17:25:38
Снимка: Официална страница на Мондиал 2018 във Facebook


Когато говорим за световни първенства по футбол, неимоверно името на един отбор изплува на първо място. Това разбира се е отбора на Бразилия, който е единствения национален отбор по футбол, който е взимал участие във всяко едно световно до момента. Освен този уникален рекорд, „селесао“ държат и друг много значим рекорд – те са отбора с най-много спечелени световни финали, а именно 5.


За никой не е тайна, че на всяко световно първенство, без значение от моментната форма на бразилците, те винаги са поставяни сред фаворитите на турнира. Съвсем логично, и Мондиал 2018 не прави изключение, като още преди неговото начало тима воден от Тите бе сочен за сочен за основен фаворит за спечелване на турнира.

Бърз поглед към състава на Бразилия ни дава повече от ясна представа защо именно тима на „селесао“ е фаворит за вдигането на големия трофей. Тите разполага с играчи, като Неймар, Фелипе Коутиньо, Алисон Бекер, Роберто Фирмино, Дъглас Коста и Марсело. Това е само малка част от звездния бразилски тим, който буквално е изтъкан от изключителни играчи във всяка зона на терена, като почти всички от тях играят в едни от най-големите европейски отбори.

Именно поради това, вероятно за никой не е изненада, че при футболните залози, който bet365 (https://extra.bet365.com/news/bg) дава за краен успех на южноамериканския гигант е 5.00, което пък е най-ниския коефициент от всички отбори на Мондиал 2018, което означава, че Бразилия има най-реални шансове да спечели. За справка, втория и трети най-добър коефициент са съответно 5.50 и 8.00, което говори достатъчно за класата на „селесао“.

Освен всичко, трябва да отбележим, че бразилския тим не е печелил световно първенство от вече далечната 2002-ра година. Тогава те отново разполагаха с извънземен отбор, в който блестяха играчи, като Роналдо (феномена), Ривалдо, Роналдиньо и Роберто Карлош. Тогава Бразилия се разходи из груповата фаза и фазата на директните елиминации на турнира, чийто домакин бяха държавите на Япония и Южна Корея.

Но от друга стана, настоящото Световно Първенство 2018 е доста завързано и вече станахме свидетели на някои много големи изненади. Много от фаворитите изпитаха големи затруднения в първите си мачове от групите, като видяхме как настоящия световен шампион от Германия загуби първия си мач от Мексико, докато именно Бразилия пък не успя да победи Исландия и завърши наравно със северняците.

Безспорно обаче черешката на тортата от гледна точка на изненади бе разгромната загуба на Аржентина от Хърватска с 0:3. И след като Лео Меси и компания бяха унижени по такъв начин, то това със сигурност подейства отрезвително на всички фаворити в турнира, тъй като каквато и разлика в класите да има, футбола е непредвидима игра.

Който и обаче да спечели Мондиал 2018, всеки неутрален футболен фен ще може да се наслади на футбол от най-високо качество. Интересно е да се отбележи, че последните 3 световни първенства бяха спечелени от европейски тимове (Италия през 2006-та, Испания през 2010-та и Германия през 2014-та), като именно Бразилия бе последния отбор извън Европа, който вдигна голямата купа, като това стана на мондиала през 2002-ра. Със сигурност ни очакват много интригуващи и интересни мачове до края, в които ще видим каква ще е развръзката на Мондиал 2018.

Новините от днес и със задна дата