вторник, 1 август 2023 г.

Отстраняват временно от длъжност съдебния лекар, освидетелствал Дебора

  

Лекарят от Отделението по патоанатомия към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора д-р Теодор Стаматов, който е изготвил съдебномедицинската експертиза на 18-годишната Дебора Михайлова след нападението ѝ от 26-годишния Георги Георгиев, е временно отстранен от длъжност, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

Именно д-р Стаматов е съдебният лекар, който е определил нанесените на момичето 21 прорезни рани, които са били зашити с 400 шева като "лека телесна повреда". 

По неофициална информация заповедта за отстраняването му от длъжност е подписана и му е връчена тази сутрин. Лекарят ще бъде отстранен от работа, докато разследването приключи.

Преди няколко дни д-р Стаматов отказа да коментира заключенията си, като заяви, че докато тече досъдебното производство по случая, не може да дава изявления пред медии.

По-рано днес изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на заместник-окръжния прокурор на Стара Загора Георги Видев, който е бил обвинителят, поискал от съда отмяна на наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" на 26-годишния Георги Николаев на заседанието на 5 юли.

Новините от днес и със задна дата