събота, 8 юли 2023 г.

Жители на четири села се събраха на протест на пътя Бургас - Созопол

  

                      Снимка: Булфото

Жители на четири села се събраха на мирен протест на пътя Бургас - Созопол в района на пътен възел парк "Росенец". Причината за недоволството им е лошото състояние на вътрешния републикански път, който свързва Бургас със селата Росен, Веселие, Равна гора и Ясна Поляна.

До блокиране на пътната отсечка не се стигна, тъй като организаторите не са получили разрешение за това. Въпреки това от Областната дирекция на МВР Бургас бяха определили обходни маршрути.

Камен Стаменов, един от протестиращите днес каза за БТА, че въпреки обещанията на институциите от месеци за ремонт на пътната отсечка, все още няма започнали процедури за ремонтните дейности. Той посочи, че отсечката е в изключително лошо състояние и единственото, което се прави, е да се запълват дупки и кърпежи. Друг протестиращ сподели, че всеки ден хората рискуват живота си и този на своите деца заради голямата опасност от пътни инциденти и лошият път.

Протестът продължи близо час.

От близо четири години община Созопол търси съдействие от отговорните институции за разрешаване на въпроса с лошото състояние на пътя. Наскоро кметът на общината Тихомир Янакиев лично отправи искане до министерството на регионалното развитие и благоустройството за по-бързо разрешаване на проблема. Тогава той предостави преписка с цялата кореспонденция между институциите по тези въпроси - от 2019 година до последното писмо от 22 юни т.г.

Днес протестиращите бяха около стотина. На мястото бе и Янакиев.

Новините от днес и със задна дата