четвъртък, 29 юни 2023 г.

Освободиха петимата полицаи от СДВР, прикрили катастрофа

  

Задържаните на 28 юни петима полицаи от столичното Второ районно управление са освободени, след като 24-часовото им задържане по Закона за МВР изтече. Все още не са им повдигнати обвинения. 

По информация на БНТ на петимата са връчени призовки да се явят в следствието за повдигане на обвинения. Те са разследвани за укриване на престъпление, но са събрани доказателства и за взимане на подкуп. 

По тази причина производство от Софийската районна прокуратура се изпраща в Софийската градска прокуратура, компетентна да разследва корупционни престъпления.

Петимата служители на МВР бяха задържани в сряда при акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" и СДВР. Задържането им е свързано с катастрофа, станала в нощта срещу 4 юни в столичния квартал "Надежда". Униформените са от СДВР, като част от тях работят във Второ РПУ. 

До инцидента, за който се твърди, че полицаите са укрили срещу подкуп, се стигнало, докато 25-годишен шофьор карал с много висока скорост в насрещното. Последвал сблъсък с моторист и два паркирани автомобила. Униформените обаче записали в протокола за инцидента, че не са установили виновния водач.

Новините от днес и със задна дата