вторник, 16 май 2023 г.

Пуснаха ли от ареста 18-годишния Адриан, който прегази Ани и Явор? Какво е решението на съда

  

               Снимка: Bulphoto

Софийският апелативен съд потвърди определението на долната инстанция и отхвърли молбата на 18-годишния Адриан Антонов, който блъсна и уби двама млади души на столичния бул. "Сливница", да излезе от ареста, предава БТА.

Днес в съдебната зала той отново каза, че съжалява и изрази съболезнования към близките.

Адвокат Димитър Марковски отбеляза, че целите на правосъдието могат да бъдат постигнати и с домашен арест. Той посочи, че автотехническата експертиза по разследването все още не е готова, съответно не се знае още скоростта, с която се е движил Адриан Антонов. Защитникът добави, че обвиняемият няма криминални прояви и нарушения на Закона за движение по пътищата.

"Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без криминални прояви в малкия си житейски път", каза пред съдебния състав Димитър Марковски, цитиран от БНТ.

По информация на БНТ той е казал още, че са налице гласни доказателства за присъствието на друг автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно, като според адвоката неговото участие е решително и е важно да бъде определено в какъв момент се е случило това и дали е попречило на видимостта.

Прокуратурата поиска съдът да потвърди постоянния арест на Адриан Антонов.

Според съдебния състав липсва опасност обвиняемият да се укрие, но има такава от извършване на престъпление. Отбеляза също, че мярката "задържане под стража" за Антонов е адекватна.

18-годишният шофьор е обвинен за тежката катастрофа, която се случи на 8 май в София. При сблъсъка загинаха 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишният Явор Стоянов. Според първоначални данни Антонов е карал с над 100 км/ч.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата