сряда, 10 май 2023 г.

На 12 май връчват престижната награда „Полет“ на името на поетесата Петя Дубарова

 На 12 май връчват престижната награда „Полет“ на името на поетесата Петя Дубарова

На 12 май, петък, приключва последният етап от 26-то издание на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“. Тържествената церемония ще се проведе в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“, с начало от 18.00 часа. Тогава ще бъдат обявени победителите, а  по традиция наградените творби ще бъдат публикувани в сборника „Петя - пристан зелен“, който се предоставя в електронен и хартиен вариант.

Жури с председател проф. Милена Кирова и членове – Кристин Димитрова, Диана Петрова, Мартин Колев и Росен Друмев, излъчи фаворитите за 2023 година в разделите поезия и проза.

Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда – пластиката „Полет“, изработена от Ненчо Русев – по традиция се връчва на едно от двете първи места.

И тази година специални награди ще се връчат от РУО-Бургас, Регионална библиотека „ПейоЯворов“, в. „24 часа“.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна дейност към МОН и е обезпечен със стипендии по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби – ученици от 14 до 18 години.

И тази година водещи на конкурса ще бъдат младите актьори от „Адриана Будевска“ – Никола Парашкевов и Пепа Николова. Тържествената програма включва три музикални изпълнения по стихове на Петя, подготвени от Кина Христова - ръководител на вокално студио "Сезони" в "Народно читалище Пробуда - 1880 г. Бургас".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата