петък, 28 април 2023 г.

Нов автомобил ще превозва топлата храна до потребителите на Домашния социален патронаж

 Нов автомобил ще превозва топлата храна до потребителите на Домашния социален патронаж

Общинският Домашен социален патронаж вече има нов автомобил, с който ще извършва разнос на топлата храна. От новата придобивка ще могат да се ползват 1100 потребители на услугата за доставка на храна.

Автомобилът е с марка „Рено“ и е закупен от Община Бургас по проект по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансиран от Фонд „Социална Закрила”.

Целта е новият автомобил да отговори на все по-нарастващите потребности на проекта „Топъл обяд“, изпълняван от патронажа.

През последните няколко години потребителите на Домашния социален патронаж значително се увеличиха и възникна необходимостта от нарастване на автопарка на социалната услуга. До момента Домашният социален патронаж в Бургас разполагаше с 10 микробуса за разнос на храна, три от които силно амортизирани и с необходимост от подмяна. Закупуването на новия автомобил ще допринесе по-лесно и навременно да се обхванат увеличаващите се потребители на услугата.

Към настоящия момент ДСП-Бургас обслужва близо 1800 възрастни хора и лица с увреждания. От тях 1100 получават топла храна, а останалите 700 души – психо-социални и здравни услуги, както и грижа от асистент.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата