петък, 3 февруари 2023 г.

Защо ChatGPT се превърна в световен хит сред 100 милиона души

  

Платформа за изкуствен интелект постигна рекорд за най-бързо растяща база от потребители. ChatGPT е достигнал около 100 милиона активни потребители за януари. Или много повече в сравнение с Instagram и TikTok в началото на своето създаване.

ChatGPT се управлява от изкуствен интелект. Платформата използва информация от интернет, но не я копира, а я перифразира. И сам се учи от нея.

"Зададоха му гатанка. В началото ChatGPT отговаряше с грешния отговор... но само след няколко опита самият той се промени и вече даваше верния", заяви пред Нова тв Любомир Тулев, експерт по киберсигурност.

Разликата между обикновените търсачки и новата платформа е, че тя търси пътя на логиката.

"Когато му зададем ключови думи, той търси логика между тях и коя следваща би била най-логична. И така създава логически изречения, които звучат като човек", посочва Етиен Янев, маркетинг експерт.

Според експертите след време изкуственият интелект може да се внедри в някои професии като, например, графичен дизайн. И може да заличи други като, например, колцентровете.

Но освен революционен, изкуственият интелект може да бъде и опасен като му се зададе задача да направи нещо незаконно.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ/ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата