събота, 11 февруари 2023 г.

Още няма повдигнато обвинение срещу шофьора прегазил директорка на училище преди месец, но се знае кой е

 

Мина близо месец от фаталната катастрофа, в която загина заместник-директорката на пловдивското СУ "Цар Симеон Велики" Милена Петрова. Все още няма повдигнати обвинения по случая, но стана ясно името на шофьора на колата, причинил удара - току що завършилият училище Веселин Тачев. 

Припомняме, че произшествието стана около 7:30 часа сутринта на 12 януари. Това, което МВР разпространи като информация, е че 19-годишен шофьор със стаж зад волана едва 3 месеца, е блъснал пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „Марица“.

Петрова бе откарана с линейка в УМБАЛ "Св. Георги" в много тежко състояние - множество счупвания, политравми и според очевидци е била неконтактна. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха близо седмица за живота ѝ, зам.-директорката издъхна на 20 януари. 

Единственото, което от полицията изнесоха, е че пробите на шофьора за алкохол и наркотици са били отрицателни. 

Въпреки че практиката показва, че при такива случаи се повдига бързо обвинение на шофьора на автомобила, в случая все още такова не е повдигнато.

Не са съобщени и никакви подробности за шофьора. Зад волана на автомобила е бил Веселин Тачев, съобщава trafficnews.bg. По каква причина младежът не е спрял и как е възникнала катастрофата също няма яснота. 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство, но шофьорът все още не е привлечен към наказателна отговорност. От държавното обвинение обясниха, че това е така, тъй като са назначени две експертизи - автотехнически и съдебномедицинска. Изчакват се резултатите от тях и чак тогава се очаква на Тачев да бъде повдигнато обвинение.

Новините от днес и със задна дата