събота, 18 февруари 2023 г.

Ким отново се появи с дъщеря си, този път на футболен мач

  

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изгледа футболен мач заедно с дъщеря си и висши партийни и правителствени представители, съобщиха медиите в КНДР, цитирани от БТА.

Ким и дъщеря му присъстваха на спортни съревнования между отборите министерския съвет и министерството на отбраната, включително футболна среща, завършила с резултат 3:1 за военното ведомство.

Всичко това беше част от спортен празник, организиран по случай рождения ден на покойния баща на Ким, Ким Чен-ир. Освен лидера и дъщеря му сред зрителите бяха и премиерът Ким Док-хун, министърът на отбраната Кан Сун-нам, а също и висши функционери на Корейската трудова партия, министерски представители и офицери.

Появата на дъщерята на Ким, наричана в държавните медии "любимото дете" и "почитаемото дете" на Ким, е нейна шеста на публично събитие, но и първата на събитие, което не е свързано с армията, отбелязват агенциите. Във всички останали случаи той или я водеше на изпитания на ракети, или на прегледи на ракетния арсенал, или на военни паради.

Според южнокорейското разузнаване момичето е дъщерята на Ким на име Джу-е, за която бившата американска баскетболна звезда Денис Родман говори, че е видял при гостуването си на семейство Ким през 2013 г.

Анализаторите се опитват да отгатнат какво послание се крие зад публичните появи на лидера заедно с Джу-е.

Според някои това е начин баща ѝ да напомни на света, че никога няма да се откаже доброволно от ядрените оръжия и ракетите, които очевидно смята за най-добрата гаранция за оцеляването си и за продължаването на династичното управление на семейството му. Според други мнения показните ѝ появи в държавните медии може да имат за цел и укрепване на вътрешната лоялност към семейство Ким, както и подготовка за бъдещо наследствено предаване на властта.

На разпространените от Корейската централна телеграфна агенция снимки от футболната среща някъде на задния ред се вижда седнала и влиятелната сестра на Ким Ким Йо-чен.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата