петък, 20 януари 2023 г.

Откриха хитроумна нарколаборатория под 1000-литров аквариум в Бяла Слатина

 Разбиха нарколаборатория във Варна - ChernomoreХитроумно скрита нарколаборатория е била открита в частен дом, както е била и разбита организирана престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотични вещества, съобщиха днес окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и директорът на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) комисар Цветко Нинов.

Нарколабораторията е била открита в частен дом, собственост на 40-годишен мъж от Бяла Слатина. Тя е била много добре организирана и прикрита под дървен съд за отглеждане на декоративни риби, обясни комисар Нинов. След източване и преместване на съда, с вместимост 1000 литра, се е разкрил вход към лабораторията. Тя е била разположена в три железобетонни помещения, с обща площ от 15 кв.м., има много добре структурирана система за отглеждане на растения канабис с лампи за нагряване, вентилационна система, датчици за регулиране на средата. Намерени са 42 броя растения, с височина 40-50 см.

Според окръжния прокурор в днешния ден предстои привличане на собственика на имота в качеството му на обвиняем и задържането му за 72 часа, както и отправяне на искане до Районен съд Бяла Слатина за постановяване на постоянна мярка "задържане под стража".

Владимир Сираков даде информация и за разкритата на 17.01.2023 г. пак на територията на Бяла Слатина организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 321 от Наказателния кодекс.

Групата е била от трима човека - организатор, неговата съпруга и още един член. Те са разпространявали наркотици на територията на цялата област. "Организаторът е бил задържан по друго досъдебно производство от декември 2021 година до август 2022 г., но след излизане от следствения арест е продължил активно да организира и разпространява наркотичните вещества. Заедно с един от членовете е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и днес ще му бъде гледана мярка с искането за постоянна мярка "задържане под стража". Третият член е съпругата на организатора, тя е с мярка "парична гаранция" от 5 хиляди лева", обясни окръжният прокурор Владимир Сираков.

По думите му има двойно увеличение на случаите с държане и разпространение на наркотични вещества в Бяла Слатина през 2022 година спрямо 2021. През миналата са 33 броя, спрямо 16 през предходната година. "Нашата работа е изключително методична по отношение на държането и разпространението на наркотични вещества в района на Бяла Слатина. В рамките само на една седмица са образувани две досъдебни производства, с което се цели максимално да бъде ограничено разпространението на наркотични вещества там, каза още Сираков.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата