събота, 10 декември 2022 г.

Българин уби мъж в Италия и избяга от местопрестъплението

 

Нашенец е убил мъж на мотоциклет в Мондрагоне, провинция Казерта, на 50 км от Неапол. Нашенецът е преминал през човека с микробуса си, след което е избягал, съобщава fanpage.it.

Сънародникът ни шофирал миниван, в който се возели и други двама негови сънародници. Той помел 73-годишен пенсионер, който карал мотоциклета си. След катастрофата българинът избягал с колата си, докато италианецът бил транспортиран в болницата на Сеса Аурунка, където по-късно починал от раните си.

Карабинерите, дошли на мястото на катастрофата, започнали веднага издирването на избягалия шофьор. Нейни свидетели станали намиращи се там минувачи.

На близо 8 км от мястото на катастрофата бил засечен ванът на българина. Карабинерите го поканили да слезе, но той се втурнал да бяга пеша, В крайна сметка бил заловен. Оказало се, че той нямал и книжка.

Мъжът е обвинен в убийство на пътя, неоказване на помощ, шофиране без книжка. Колата му нямала и застраховка, поради което била поставена под запор от полицията.

В Мондрагоне живее голяма българска общност - най-голямата сред имигрантите в 28-хилядното градче. Според Италианския статистически институт официално регистрираните наши сънародници там са над 1100, но реално са много повече.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

 

Новините от днес и със задна дата