сряда, 28 декември 2022 г.

Повече фалшиво сирене в магазина

 istock 

Производството на сирене с растителни мазнини у нас се увеличава, показват данните на Министерството на земеделието. За първите 10 месеца на тази година предприятията са произвели 11 166 тона имитиращ продукт, докато за същия период на миналата година са произведени 10 982 тона.

Най-голямо е производството през август, септември и октомври, като на месец надхвърля 1200 тона.

В същото време мандрите изкарват все по-малко истинско сирене от краве мляко. От началото на годината до октомври са произведени близо 63 000 тона, докато за същия период на 2021 г. – 67 643 тона.

Най-много краве сирене е произведено през май тази година – над 7000 тона, но следващите месеци количеството намалява.

Спад е отчетен и при добитото прясно мляко. Общо в страната са добити над 577 млн. литра, като 542 млн. литра е кравето мляко. От май насам обаче месечните количества намаляват, показват данните на земеделското министерство.

Увеличава се производството на краве мляко за пиене с добавки, а това на заквасени млека намалява. По-малко масло излиза от мандрите, като за 10 месеца са произведени малко над 1000 тона.

Безплатна услуга за всички италиански пенсионери в България, които трябва да представят Dichiarazione di Esistenza in Vita allegata

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата