вторник, 20 декември 2022 г.

Българин спечели "Ориндж Боул", неофициалното световно първенство по тенис

 

Страхотен успех постигна българският тенисист Иван Иванов!

Младият ни 14-годишен талант спечели седма поредна победа и триумфира с титлата при юношите до 14 г. на турнира "Ориндж Боул" в щата Флорида, САЩ. Надпреварата се приема в този спорт за неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години.

Във финалната среща Иванов не остави никакви съмнения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 Джак Кенеди от САЩ.

Той печели титлата със седем победи и само един загубен сет в тези мачове. В шест от двубоите си талантът ни загуби общо само 15 гейма!

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа.

В края на месец октомври завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа в тази възраст. По-рано през годината спечели титлите на два турнира от Тенис Европа.

Иван стигна и до трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън, където бе поставен под номер едно.

Само преди 10 дни Илиян Радулов и Адрияно Дженев спечелиха титлата на двойки при юношите до 18 г. на "Ориндж Боул".

Турнирът в Щатите има богата история и е давал първи успехи в тениса на хора като Джон Макенроу, Бьорн Борг, Иван Лендъл, Джим Къриър, Роджър Федерер, Доминик Тийм - все бивши шампиони в надпреварата.

Тодор Енев е единственият българин, който до днес бе печелил титлата до 18 г., което направи през 2000 г. А в надпреварата до 16 г. шампион е бил Григор Димитров - през 2006-а.

Новините от днес и със задна дата