четвъртък, 8 декември 2022 г.

Владимир Карамазов обяви, че напуска актьорската професия

  

Една от най-големите кино- и театрални звезди у нас - Владимир Карамазов, сензационно обяви, че напуска актьорската професия. Това той направи в интервю за Радио "Фокус"."

"20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно прекалено много голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност "Опашката" беше представлението, което излезе точно преди така да затръшна вратата", каза Карамазов.

Актьорът, който в последните години се наложи и като тв водещ и фотограф, печелейки множество международни награди "зад обектива", заяви още: "Аз в момента не съм зависим от абсолютно никого и за мен най-големият успех е, че извоювах свободата си. Мога да правя каквото си пожелая, мога да говоря каквото си пожелая и не се страхувам от никого и от нищо. И това действително ми дава сериозен комфорт. Това е най-големият мой успех за последните 10 години - и като като човек, и като творец".

По думите на Карамазов решението му е бил много дълъг процес, но той абсолютно осъзнато преследвал тази свобода.

Актьорът коментира и темата за скандалите около Народния театър "Иван Вазов", където е титуляр: "Имам категорично мнение по въпроса, то е много крайно. И единственото, което мога да кажа, че ако на някого не му изнася някъде и поради някаква причина не се чувства добре, а пък всички останали се чувстват добре, просто трябва да стане и да се замине, както аз съм го правил многократно. Мисля, че това е най-достойното поведение...". 

Той поясни, че при предишния директор в Народния театър (б.р. Мариус Донкин) по никакъв начин не харесвал нещата, които се случват там, и начина, по който той ръководи театъра. "И всъщност моето решение беше, че в неговия период от 5 години аз няма да приема нито едно представление и не приех нито веднъж да участвам в този театър. И мисля, че това е най-достойното - просто станах и си заминах", каза Владо Карамазов.

Новините от днес и със задна дата