сряда, 21 декември 2022 г.

Млада майка разбра, че е взела чуждо бебе два месеца след раждането в столична болницa

 

Две новородени бебета са били разменени в столична АГ болница, съобщава "24 часа". Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица.

Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала направата на ДНК тест. Той е потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номерът на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските родители на децата.

Майката на едното от разменените бебета чака ДНК тест да разреши случая (видео)

 

Прокуратурата: Бебетата са разменени след объркване на гривните на майките (видео)

 

Новините от днес и със задна дата