сряда, 16 ноември 2022 г.

Без аналог: Бандитите задигнали шокиращо голяма сума от инкасото, ето схемата им

Към момента нямаме доказателства кои са извършителите на грабежа. Колегите работят постоянно и активно. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

„Това, което знаем, е че извършителите са били четирима. Нямаме данни относно тяхната самоличност“, призна тя.

„Доколкото не знаем самоличността на извършителите, не можем да твърдим дали те имат подобни предишни деяния. Има видеозаписи – иззети са и все още се преглеждат“, съобщи Петрова.

Вчера рано сутринта извършителите на грабежа са се придвижили с два джипа до мола на Околовръстното, където са спрели на две парко места. Те са знаели, че инкасо автомобилът ще е там. Там са се превозвали касети с банкноти с различен номинал“, добави Петрова.

„Двама служители в инкасото – единият е управлявал автомобилът, а другият е трябвало да зарежда тези касети в банкоматите. Автомобилът е можел да се отваря само от вътре. Говорим за много голяма сума, седемцифрена“, уточни тя, а това накара Мира Иванова да предположи, че става дума за милиони, което не бе отхвърлено от говорителката на СГП.

По думите й всички следи ще бъдат изследвани. С БМВ Х5 е извършен грабежът, по-късно колите са били опожарени в „Кръстова вада“.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата